Is het inzagerecht van een appartementseigenaar onbeperkt?

Is het inzagerecht van een appartementseigenaar onbeperkt?

Het komt regelmatig voor dat een appartementseigenaar het bestuur van de VvE bij herhaling om inzage in de administratie verzoekt. Dit kan onder omstandigheden een effectief bestuur van de VvE aanzienlijk belemmeren en een zware belasting vormen voor het bestuur en/of beheerder.

Een appartementseigenaar heeft in beginsel recht op inzage in de administratie van het gebouw en het beheer van de fondsen  en recht op inlichtingen. Zie art. 40 lid 6 Modelreglement tot splitsing in appartementsrechten (MR) uit 1973 en 41 lid 6 MR 1983 en 1992. Let wel, bij het MR 2006 ontbreekt  ongelukkigerwijs een dergelijke bepaling.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *